Estés días polo blog houbo persoas que estaban interesadas en saber que alimentos non son recomendables cando tes ortodoncia.
- Carnes fibrosas: Este tipo de carnes, como a tenreira, son propensas a quedar entre os dentes, especialmente en tratamentos que inclúen brackets, polo que é aconsellable axustar a súa inxesta. Isto non quere dicir que teñamos que eliminalas da dieta, xa que podemos consumilas noutros formatos como albóndegas ou hamburguesas, ou decantarnos por outras carnes máis brandas, de textura máis suave, como o pito.
- Alimentos pegañentos: Falamos de doces como lambetadas, chicles…produtos pouco compatibles con ortodoncia porque se adhiren fortemente e dificultan seriamente a hixiene dental. Sen esquecer que o seu alto contido en azucre pode ser a causa da aparición de carie.
- Alimentos cruxientes: Os froitos secos, os flocos de millo de millo, as sementes, as galletas ou o pan tostado son produtos que ao masticarlos rompen en múltiples anacos pequenos, o que favorece que se introduzan entre dentes e moas, algo que, de novo, fará difícil as tarefas de limpeza bucal que realicemos a posteriori.
- Produtos picantes: Na mesma liña, as comidas picantes tampouco son aconsellables, xa que poden ser contraproducentes e dolorosos en zonas irritadas.
- Alimentos duros/enteiros: Neste caso, non nos referimos tanto ao tipo de alimento como á súa forma de consumilo. Por exemplo, á hora para comer unha froita dura, como a mazá ou o pexego, é moi importante non mordela directamente para evitar que os aparellos de ortodoncia póidanse quedar atrapados. Nestes casos, hai que partir a peza e masticarla directamente cos moas. A mesma recomendación serve a verduras crúas como a cenoria. O seu consumo, mellor en anacos pequenos, ou cocida para que a textura sexa máis branda.
As costelas, as alitas de pito ou olivas con óso débense consumir con precaución para impedir que os dentes tropecen co elemento duro e os brackets poidan desprenderse.
No hay comentarios:
Publicar un comentario